zondag 15 februari 2009

Fruit dat de griep bestrijdt.

Appels die de Griep bestrijden
Zodra het november wordt, steken verkoudheid en griep de kop op. Het wordt kouder, we moeten omschakelen en meestal is dit ook een drukke tijd na de zomer. De stress van de drukte, plus het koudere, natte weer, heeft zijn negatieve uitwerking op het immuunsysteem en verkoudheid en griep slaan toe.
Maar we kunnen daar van alles tegen doen. De natuur geeft ons natuurlijke versterkende middelen die ons wapenen tegen de veranderende omstandigheden en die in dit geval ons systeem versterken. Eén van de dingen die de natuur ons geeft, is fruit en in deze herfst. Ze bevatten Quercetin, dit is een flavonoïde die het immuunsysteem helpt te ondersteunen in deze belastende tijden. Mooi hoe dat werkt, de natuur geeft ons wat we nodig hebben, in de tijd waarin we het nodig hebben.
De appelen (en rode uien, broccoli en thee en in versterkte mate Calli thee en Fortune Delight!) zijn belangrijke bronnen van quercetin – de flavonoide die het griepvirus kan tegenhouden wanneer we teveel stress hebben, waardoor het immuunsysteem verzwakt wordt. In een recent onderzoek deed quercetin precies dat: De normale dip in immuniteit die door fysieke en psychische vermoeidheid ontstaat, wordt gecompenseerd door de flavonoide.
Quercetin kan het lichaam helpen bij zowel fysieke als psychologische spanning omdat de uitwerking van beide soorten spanning op het immuunsysteem vergelijkbaar is.
Ik hoor deze dagen van veel mensen om me heen dat ze verkouden zijn of griep hebben. Als bij jou de spanning al te veel is geworden en je je ook al ziek voelt, gebruik deze kennis dan om je lichaam te geven wat het nodig heeft om het zo in zijn strijd tegen de ziekte te ondersteunen.
Zoals al eerder genoemd, ook thee bevat deze flavonoïde, dus de combinatie van Calli, Appels, Nuplus “appel-kaneel”, samen met Conco helpen je er snel weer boven op. Overigens voegen Calli en Fortune Delight “kaneel” nog een extra dimensie toe aan de bescherming doordat de Kaneel verwarmend werkt in het lichaam.( als je ‘verkouden’ bent is er te veel ‘kou’ in je lichaam)
Calli Kaneel proberen en heerlijke voedende kruiden ervaren? stuur een mail met je gegevens.

Geen opmerkingen: