maandag 21 december 2009

Thee versterkt het immuunsysteem

Thee versterkt het immuunsysteem. Calli en Fortune zijn gemaakt op basis van groene thee die zo verwerkt is dat de meeste caffeïne er uit is.Daarnaast bevatten ze nog een aantal andere kruiden die deze werking versterken.Alleen de dragende blaadsjes van Calli bestaan uit thee, de andere kruiden zijn nog veel krachtiger. Kan je zien hoe krachtig Calli is!!


Thee versterkt het immuunsysteem en beschermt daarmee tegen infecties. De stof die hiervoor verantwoordelijk is heet L-theanine. Dit stofje stimuleert de T-cellen die onderdeel zijn van het immuunsysteem. De T-cellen stimuleren op hun beurt weer de productie van interferon, een natuurlijke afweer-stof.
Amerikaanse onderzoekers lieten een groep mensen vier weken lang vijf kopjes thee per dag drinken. Een tweede groep dronk koffie. Vervolgens werd van alle mensen het bloed blootgesteld aan bacteriën. Bij de theedrinkers werd vijf keer meer interferon aangetroffen dan bij de koffiedrinkers. Volgens de onderzoekers biedt het drinken van vijf kopjes thee per dag bescherming tegen bacteriele, virale en schimmelinfecties. Het maakt niet uit of dat zwarte of groene thee is. (Bron: GezondheidNieuws)
Meer over thee en groene thee klik hier

Geen opmerkingen: