maandag 21 december 2009

Thee versterkt het immuunsysteem

Thee versterkt het immuunsysteem. Calli en Fortune zijn gemaakt op basis van groene thee die zo verwerkt is dat de meeste caffeïne er uit is.Daarnaast bevatten ze nog een aantal andere kruiden die deze werking versterken.Alleen de dragende blaadsjes van Calli bestaan uit thee, de andere kruiden zijn nog veel krachtiger. Kan je zien hoe krachtig Calli is!!


Thee versterkt het immuunsysteem en beschermt daarmee tegen infecties. De stof die hiervoor verantwoordelijk is heet L-theanine. Dit stofje stimuleert de T-cellen die onderdeel zijn van het immuunsysteem. De T-cellen stimuleren op hun beurt weer de productie van interferon, een natuurlijke afweer-stof.
Amerikaanse onderzoekers lieten een groep mensen vier weken lang vijf kopjes thee per dag drinken. Een tweede groep dronk koffie. Vervolgens werd van alle mensen het bloed blootgesteld aan bacteriën. Bij de theedrinkers werd vijf keer meer interferon aangetroffen dan bij de koffiedrinkers. Volgens de onderzoekers biedt het drinken van vijf kopjes thee per dag bescherming tegen bacteriele, virale en schimmelinfecties. Het maakt niet uit of dat zwarte of groene thee is. (Bron: GezondheidNieuws)
Meer over thee en groene thee klik hier

woensdag 2 december 2009

Chocolade tegen stress

Bittere chocolade is een bewezen effect middel om stress te verminderen.

Bittere chocolade is een bewezen effectief middel om stress te verminderen.

Een recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Proteome Research,2009, November 12, toont aan dat het eten van 40 gram bittere chocolade per dag, gedurende 2 weken het stress niveau zelfs van iemand die erg gestrest is, significant vermindert.
De onderzochte proefpersonen werden gedurende langere tijd gevolgd en kregen elke dag bittere chocolade te eten.Daarvoor verantwoordelijk zijn waarschijnlijk de polyfenolen, natuurlijk antioxidanten in de cacao.
Eerder onderzoek toonde al aan dat bittere chocolade veel antioxidanten bevat die de kans op hartziekten verminderen.
Dr Chen gebruikt dit gegeven al lang, door cacao toe te voegen aan Vitashake en Sunvitalite repen.
Dagelijks een Sunvitalite reep samen met Calli thee is nu een bewezen versterking van de gezondheid.
Neem nog een kopje Calli( zie artikelen over de gezondheidseffecten van Calli) met een heerlijke Sunvitalite reep en/ of een stuk bittere chocolade.
Gezond in een maand: www.lifedevelopment.nl

Gezonder en fitter in een maand!

Je gezond, fit en gelukkig voelen krijg je voor elkaar door de juiste keuzes te maken op gebied van levensstijl en voeding. Met een aantal kleine aanpassingen ziet het leven er veel beter uit voor je het weet! Deze aanpassingen zijn te maken door iedereen, ongeacht de leeftijd en financiële situatie.
Simpele aanpassingen in jouw voedingspatroon
Voeding bepaald hoeveel energie we hebben, hoe alert en fit we ons voelen en zelfs hoe lang we leven. Het zou toch geweldig zijn wanneer je zelf controle hebt over jouw gezondheid en energie niveau?
Gratis toegang tot het stappenplan
Schrijf je in voor een gratis Life Development abonnement en krijg toegang tot het stappenplan die laat zien hoe je gemakkelijk, en zonder extra kosten op de dagelijkse boodschappen, je gezonder en vitaler voelt.schrijf je in: www.lifedevelopment.nl

zaterdag 23 mei 2009

Ben je bang voor de Mexicaanse griep?

De Mexicaanse griep

Wannneer je de alarmerende verhalen over de Mexicaanse griep inde media leest, dan zou je kunnen denken er slechts één antiviraal middel in de wereld is, met de naam Tamiflu en dit middel is moeilijk te verkrijgen, alleen beschikbaar voor een paar mensen en duur.

Dat is verbazingwekkend om te horen, zeker wanneer je beseft dat er een heleboel planten met antivirale stoffen zijn. Culinaire kruiden zoals tijm, salie en rozemarijn zijn antiviraal. Bessen en de spruiten zijn antiviraal. Het knoflook, gember en uien zijn antiviraal. Je kunt niet door een groente- of natuurwinkel lopen zonder honderd of meer antivirale planten en kruiden tegen te komen die door Moeder Aarde gemaakt worden. En hoeveel worden er in de media genoemd? Nul.

Hoezeer een land voorbereid is op de griep wordt, volgens de media, bepaald door aantal dosis Tamiflu dat een land als voorraad heeft. Het is bizar om in een wereld te leven die vol is met natuurlijke antivirale middelen wat dan niet in de media wordt genoemd. Het is alsof iedereen vergeten is dat deze natuurlijke middelen er zijn, als of we ineens in een andere wereld leven.
Waar denk je Tamiflu van gemaakt wordt?
Het is een extract uit deTraditionele Chinese Geneeskunde, genaamd steranijs. Het is een van de heel vele antivirale kruiden uit de Chinese geneeskunst en dan zijn er nog een heleboel andere te vinden in Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië, Afrika en andere gebieden.

Ik vind het komisch dat Grote Pharma en de gezondheidsdiensten van de wereld hun „kampioens“ antivirale middel Tamiflu uit een kruid halen dat al 5000 jaar bekend is in de Chinese geneeskunde en dat zij vervolgens verkondigen dat kruiden en natuurlijke remedies tegen griep nutteloos zijn. Als dat het geval was waarom gebruiken zij die zelfde kruiden om hun eigen geneeskundige producten van te maken?

Hoeveel verslagen heb je gelezen die vertellen dat Tamiflu van het steranijs wordt gemaakt dat het al meer dan 5.000 jaar gebruikt wordt in Traditionele Chinese Geneeskunde? Geen!
De bevoegde autoriteiten willen niet dat je weet dat je geneeskrachtige kruiden in je eigen tuin kunt kweken. Wanneer dat gepropageerd zou worden dan zou de Grote Pharma niet de enorme winsten maken met de verkoop van Tamiflu. De overheden van de wereld zouden mensen ook niet meer kunnen laten schrikken en kunnen controleren door te beloven Tamiflu (maar slechts als u zich gedraagt) te verdelen.

H1N1 de griep is geen hoax. Maar de manier waarop het door gezondheidsdiensten wordt gemeld in de heersende media is het zeker. De scam in dit alles is dat wat zij uit de verhalen weglaten -- het feit dat de mensen een heleboel natuurlijke antivirale kruiden in hun omgeving hebben die zelfs in elk stadspark, elk bos, elk moeras en elk open gebied kunnen worden gevonden.

Stel dat de overheid dit zou vertellen welke planten waar groeien en welke je kunt gebruiken om je immuunsysteem te versterken. Dat zou een andere wereld zijn. Goed dat is het niet.
Maar we kunnen wel zelf een heleboel doen. Zorg dat je gezond bent, dat kun je doen door zoveel mogelijk verse groente en fruit te eten, het liefst zo rauw en onbewerkt en biologisch mogelijk. Besef dat alle voedsel van veel be- en verwerkt is, je energie kost en belasting is voor je lichaam. Zorg dat je voldoende slaap en beweging krijgt.
Natuurlijk hebben we met de sunrider, geweldig krachtige producten tot onze beschikking die er voor zorgen dat onze conditie optimaal is. de basis, Nuplus , Calli, Quinary en extra indien nodig Conco( versterkt, longen ) en alpha20 ( versterkt het immuunsysteem).
Drink Calli, eet Nuplus, bouw je conditie op met Quinary, drink Vitafruit( het bevat veel natuurlijke vitamine C en andere orgaanversterkende stoffen) versterk je darmflora met Vitadophilus( het is onderdeel van het metaalelement net als de longen. Een betere darmwerking zorgt ervoor dat je immuunsysteem versterkt wordt en dat je lichaam effectiever voedingsstoffen kan opnemen).
Je eet met de basisproducten dan al meer dan 100 verschillende kruiden, die elkaar qua werking versterken en waar van er vele antivirale eigenschappen hebben.
Dan kun je nog steeds griep krijgen maar de kans er op wordt wel heel veel minder en het zal veel minder zwaar zijn en veel eerder weer voorbij. Bedenk dat zelfs bij een ernstige epidemie, maar 1/3 van alle mensen griep krijgt. Kijk naar de mensen om je heen hoe zij leven en de kans is heel groot dat jouw conditie en afweer veel groter is en de kans dat je eventueel ziek wordt dus geringer.

Een heel belangrijke factor voor de gezondheid van je immuunsysteem is stress. Zorg dus dat je je op tijd ontspant en neem ESE om je daarbij te helpen en eventueel Calli nacht om beter en dieper te slapen zodat je uitgeruster aan een nieuwe dag kunt beginnen.

Dus….maak je geen zorgen( ondermijnt ook weer je immuunsysteem door de stress) en zorg goed voor je zelf en alles zal goed gaan!!

dinsdag 24 maart 2009

Extra blij de lente in?!

Extra blij in de lente!!!
Ik was bij de tandarts en ik vertelde hem over een artikel wat ik had gelezen over dat wortelkanaal behandelingen ook heel slecht kunnen uitpakken en een bron van vervuiling van het lichaam kunnen zijn. Hij bevestigde dat dat mogelijk is maar niet per se hoeft en dat er vaak geen andere keuze is. Mijn tandarts doet ook electroaccupunctuur, dus hij weet het nodige van alternatieve geneeskunde en voeding. Zo kwamen we er op hoeveel gifstoffen een mens binnen krijgt op een dag, van de vervuiling in lucht, straling, de overvloed aan vervuilende stoffen in de voeding( conserveringsmiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen, e-nummers, enz) en zei hij tegen me dat hij elke dag zorgt voor extra chlorofyl wat er voor zorgt dat het lichaam deze stoffen weer af kan voeren. Chlorofyl versterkt, reinigt en voedt de lever en helpt deze beter te functioneren. Het is ook een bouwstof voor rode bloedlichaampjes die nodig zijn om zuurstof naar alle cellen te brengen.
Vaak krijgen we niet genoeg chlorofyl binnen dus is het belangrijk om het aan te vullen. We hebben we elke dag groene plantaardige voeding nodig. Als dat nu niet krijgt, dan heeft Sunrider een bijzonder krachtige chlorofyl combinatie in de vorm van Evergreen. Neem dagelijks een Calli( voor krachtige afvoer van afvalstoffen) en een Evergreen, of tenminste op een dag je dat geen groene groente eet en je versterkt je bloed, je lever, je weerstand en maakt je lichaam schoon.
Natuurlijk helpt ook de Calli om de afval- en gifstoffen af te voeren, maar op een heel andere manier. Calli zorgt voor afvoer van deze stoffen uit de cellen. De combinatie van Calli en Evergreen zorgt voor een schoon lichaam, minder ballast, meer veerkracht en weerstand en dat versterkt je levenslust en daar wordt je BLIJ van!
Extra blij de lente in, deel 2.
Het was winter, ‘watertijd’ die nu overgaat in ‘houttijd’ waarin dit element extra belast wordt, het immuunsysteem is onderdeel van het houtelement en heeft in deze extra versterking nodig. Eigenlijk hadden we veel rust moeten nemen in het vorige tijdperk( winter, waterelement) om zo met veel veerkracht aan de volgende periode te kunnen beginnen, maar we zijn druk in deze tijd en krijgen die rust niet. We beginnen dan aan deze houttijd met een tekort dat zich uit in verminderde weerstand in een tijd met sterk wisselende temperaturen, processen in het lichaam die veranderen waarin deze veerkracht nodig is. Het gevolg is een verminderde weerstand en een grotere kans op ziek worden, griep, verkoudheid, darmproblemen.Kijk maar om je heen wat er gebeurt of gaat gebeuren de komende weken.
Het hout element staat voor veerkracht. Een gezonde boom buigt mee met de wind en veert weer terug. Te buigzaam doet ‘em omwaaien evenals te hard en onbuigzaam zijn, ‘em doet afbreken. Zo geldt het ook voor ons lichaam. Wanneer met lichaam wordt aangevallen door bacteriën of virussen dan wordt het immuunsysteem belaagt en raakt overbelast om vervolgens versterkt terug te komen met een aanval op de belagers. Is het immuunsysteem gezond en heeft het voldoende veerkracht dan is de zwakte van korte duur. Maar is het in slechte conditie( vaak als gevolg van stress en slechte voeding) dan gaat het mis en worden we ziek. Als er voldoende kracht is, dan is dit een tijd van blijdschap, van naar binnen gekeerd zijn naar naar buiten keren, van stil zitten naar actie. Daar moet je dan wel de veerkracht voor hebben, daarom zorg dat je beter bestand bent tegen stress en het zal je blij maken!
Alpha 20c is een kruidencombinatie die het immuunsysteem voedt en versterkt. Het versterkt niet alleen het immuunsysteem maar geeft ons ook meer geestelijke veerkracht in tijden van stress. Ook spier en peesproblemen hebben vaak met het hout element te maken en kunnen verbeteren met behulp van alpha20c. Dus neem in deze tijd extra tenminste 5 capsules per dag alpha20c en je bent veel beter opgewassen tegen verkoudheid, griep en stress en de extra belasting van het houtelement in deze houttijd!
Probeer het uit, neem een maand lang alpha20c, Calli en Nuplus, wanneer je nu reageert op dit bericht dan kan ik je een interessante aanbieding doen waarin je kennis kunt maken met deze krachtige producten. 50% korting om een maand lang deze producten te proberen.
Schrijf je daarna een goed ervaringsverslag, wat ik op de site kan plaatsen, dan geef ik je nog eens 50% korting op je lidmaatschap, bij elkaar komt dat op een totale korting van 150 euro, waardoor je 2 maanden lang de producten kunt proberen. Doe het nu! De aanbieding is geldig tot 3 dagen na ontvangst van deze mail. Mail vitalerleven@gmail.com, , doe het nu!

zondag 15 februari 2009

Fructose, pas op!!!

Fructose pas op!!

Samenvatting: fructose is een natuurlijke suiker, maar door de mens bewerkt tot een geconcentreerde vorm waar het lichaam niet mee om kan gaan, met als gevolg , 2x sneller overgewicht als door deze hoeveelheid gewone suiker, leverproblemen, aderverkalking, cholesterol verhoging, diabetes. De manier van produceren van fructose zorgt voor een aanzienlijke vervuiling van het eind product met kwik. Fructose is iets om absoluut te vermijden.

Het klinkt zo onschuldig: fructose, fruitsuiker. Fruitsuiker is natuurlijk de suiker die voorkomt in fruit en groente. Die is prima voor ons!
In de jacht naar meer commercieel gewin heeft de mens met fruitsuiker iets gedaan wat de oorzaak is van veel ellende. Langzaam maar zeker verschijnen er meer en meer artikelen over. De mens haalt fructose uit maïs. ( vaak staat er op het etiket dan ook maïsstroop of gewoon fructose) Deze fructose is in essentie het zelfde als de suiker in een appel. Echter door deze fruitsuiker te concentreren en in grote hoeveelheden te gebruiken ontstaan ernstige problemen.
Fructose is een van de weinige suikers die geen snelle bloedsuikerstijging geeft en geen insulinerespons oproept. Het heeft, zoals deskundigen zeggen, zowel een lage glycaemische index als een lage insuline index. Dat lijkt op het eerste gezicht geweldig gezond, maar de lever wordt bloednerveus van een overdosis fructose.
Er zit nog een addertje onder het gras: je krijgt er geen vol gevoel van. Bij gezonde mensen zorgt blootstelling aan insuline na verloop van tijd voor een verzadigd gevoel. De hersenen krijgen een stopteken: stoppen met eten, het vat is bijna vol! Bij inname van fructose blijft dit signaal uit. Je kunt een halve kilo met fructose gezoet ijs eten, je hersenen hebben niet door dat er zojuist 1000 kilocalorieën zijn gebunkerd. De eetlust wordt op geen enkele manier gedempt en je blijft vrolijk doorsnaaien. Als je diezelfde 1000 kilocalorieën tijdens een gewone maaltijd naar binnen werkt, zit je voor een uur of vijf vol.’
Maar waarom reageert ons lichaam zo slecht op fructose?
John Bantle, een endocrinoloog: Gedurende 2,6 miljoen jaar had onze stofwisseling alleen te maken met glucose. Zelfs op een dieet van uitsluitend fruit krijg je maar een paar gram fructose per dag binnen. De evolutie heeft nooit rekening gehouden met fructose als noemenswaardige energieleverancier. Daarvoor waren de in de voeding voorkomende hoeveelheden simpelweg te klein. Ons lichaam is er gewoon niet op berekend. De 50 gram fructose per persoon per dag die gemiddeld is voor de meeste westerse landen, is best een leuke opsteker voor de economie, maar ons lijf gaat er totaal van naar de bliksem. Het onderzoek blijkt dat gezonde mannen binnen enkele weken het voorstadium van diabetes ontwikkelen op een dieet met 19 energieprocent fructose.
Dat je door het eten van veel suiker dik kunt worden, is geen nieuws. Minder bekend is dat fructose - meer dan elke andere zoetstof - aanzet tot de opslag van vet, voornamelijk buikvet. Maar er is meer aan de hand. De gemiddelde Nederlander eet dagelijks 100 gram suiker. Wie regelmatig meer dan 50 gram suiker eet (de "verborgen" suikers meegeteld) en dus minstens 25 gram fructose binnenkrijgt, loopt volgens onderzoeken een aanzienlijke kans op insulineresistentie. Daarbij reageren de lichaamscellen niet goed meer op insuline. Insulineresistentie kan leiden tot diabetes. (Bron: MedNet, 12-11/15:09)
Het blijkt ook dat bij eten van dezelfde hoeveelheid fructose in vergelijking met glucose( gewone suiker), het lichaam 2x zoveel vet aanmaakt. Dus je wordt er 2x zo dik van!
Fructose verhoogt het LDL-cholesterol ( dit is de slechte cholesterol). Hierdoor wordt de kans op aderverkalking, hart en hersenproblemen vergroot. Fructose werkt dubbelop in negatieve zin, want ook de fructose zelf zorgt voor een toename van de aderverkalking volgens Peter Havel, fructose-deskundige van de Universiteit van Californië .Dit effect wordt nog versterkt door te weinig bewegen, te vet eten.



Maar er blijkt nog iets aan de hand met fruitsuiker, wat zeker zo ernstig is. Het klinkt zo bizar dat ik het in eerste instantie ook moeilijk kon geloven, tot ik het hele artikel gelezen had.
Bij het proces waar mee de maisstroop/ fructose wordt gemaakt, wordt kwik gebruikt. Die kwik kan niet helemaal uit het product worden terug gewonnen, wat betekent dat de fructose vervuild is met kwik. Kwik is, zoals je waarschijnlijk weet, een zwaar gif wat beschadigingen aanricht aan het zenuwstelsel, als ook aan spieren, nieren en wat stemmingswisselingen en geheugen verlies veroorzaakt. En…er is nog een giftige substantie in de fructose die in het engels heet glutaraldenhyde, ook een stof die nodig is om de fructose uit de maïs te halen. Ook hiervan zitten er restanten in de fructose. Dus als je je yoghurt, koekjes, sauzen, ed eet krijg je deze gifstoffe er gratis bij.
Deze bevindingen komen van het institute for Agriculture and trade in de VS,een tweede studie staat in (http://www.ehjournal.net/content/8/1/2), en een derde studie toont aan dat een derde van alle producten waar fructose in zit, vervuld zijn met kwik (David Wallinga, M.D., entitled "Not So Sweet: Missing Mercury and High Fructose Corn Syrup" (http://healthobservatory.org/librar...).
Zelfs een gepensioneerd lid, Renee Dufault van de Amerikaanse FDA( food and drg andministration) heeft na haar pensionering( voor die tijd kon ze dat niet doen) een rapport bekend gemaakt waarin ze bekend maakt dat fructose vervuild is met kwik. Er werd niets met haar rapport gedaan.

Er is veel meer over te zeggen maar dat ga ik niet doen, want waar het me om gaat is duidelijk te maken hoe schadelijk het gebruik van fructose is, zelfs al is het helemaal schoon.
Dus als je zoete dingen wilt eten en dat is een natuurlijke behoefte, we hebben zoet nodig, eet fruit of neem dan iets met gewone suiker, nog beter rietsuiker, nog beter honing of nog beter dat kruidenproduct wat ik hier niet met naam mag noemen beginnende met een S.

Dus let op de etiketten. Vermijd de fructose. Ook bij trek in zoet, bijvoorbeeld bij thee of koffie of tussendoortje is er een keuze voor gezonde en ongezonde dingen. De sunvitalite repen van Sunrider bijvoorbeeld zijn heerlijk en bevatten allemaal gezonde ingrediënten, ze voeden je met gezonde nuplus kruiden , bevatten vezels voor een betere darmwerking en een snellere vermindering van je trek.
Wil je de behoefte aan zoete dingen gemakkelijk de baas kunnen en je bloedsuikerspiegel in balans brengen, neem dan Vitataste. Deze heel krachtige kruidencombinatie voedt de alvleesklier en zorgt er daarmee voor dat je trek zich weer richt op dat wat het lichaam echt nodig heeft en goed voor je is. De zoete dingen worden minder aantrekkelijk, de gezonde groene voeding zoals groente, ga je veel lekkerder vinden.
Je bloedsuikerspiegel en trek blijven ook in balans met Nuplus en Vitashake, die zorgen dat je trek snel voldaan is en je 20 tot 30 voedende kruiden binnenkrijgt die het lichaam echte goede bouwstoffen geven die het nodig heeft om meer energie te produceren en betere nieuwe cellen te produceren.

Fruit dat de griep bestrijdt.

Appels die de Griep bestrijden
Zodra het november wordt, steken verkoudheid en griep de kop op. Het wordt kouder, we moeten omschakelen en meestal is dit ook een drukke tijd na de zomer. De stress van de drukte, plus het koudere, natte weer, heeft zijn negatieve uitwerking op het immuunsysteem en verkoudheid en griep slaan toe.
Maar we kunnen daar van alles tegen doen. De natuur geeft ons natuurlijke versterkende middelen die ons wapenen tegen de veranderende omstandigheden en die in dit geval ons systeem versterken. Eén van de dingen die de natuur ons geeft, is fruit en in deze herfst. Ze bevatten Quercetin, dit is een flavonoïde die het immuunsysteem helpt te ondersteunen in deze belastende tijden. Mooi hoe dat werkt, de natuur geeft ons wat we nodig hebben, in de tijd waarin we het nodig hebben.
De appelen (en rode uien, broccoli en thee en in versterkte mate Calli thee en Fortune Delight!) zijn belangrijke bronnen van quercetin – de flavonoide die het griepvirus kan tegenhouden wanneer we teveel stress hebben, waardoor het immuunsysteem verzwakt wordt. In een recent onderzoek deed quercetin precies dat: De normale dip in immuniteit die door fysieke en psychische vermoeidheid ontstaat, wordt gecompenseerd door de flavonoide.
Quercetin kan het lichaam helpen bij zowel fysieke als psychologische spanning omdat de uitwerking van beide soorten spanning op het immuunsysteem vergelijkbaar is.
Ik hoor deze dagen van veel mensen om me heen dat ze verkouden zijn of griep hebben. Als bij jou de spanning al te veel is geworden en je je ook al ziek voelt, gebruik deze kennis dan om je lichaam te geven wat het nodig heeft om het zo in zijn strijd tegen de ziekte te ondersteunen.
Zoals al eerder genoemd, ook thee bevat deze flavonoïde, dus de combinatie van Calli, Appels, Nuplus “appel-kaneel”, samen met Conco helpen je er snel weer boven op. Overigens voegen Calli en Fortune Delight “kaneel” nog een extra dimensie toe aan de bescherming doordat de Kaneel verwarmend werkt in het lichaam.( als je ‘verkouden’ bent is er te veel ‘kou’ in je lichaam)
Calli Kaneel proberen en heerlijke voedende kruiden ervaren? stuur een mail met je gegevens.

zondag 25 januari 2009

Bloedsuikerspiegel van levensbelang

Je bloedsuikerspiegel in balans is van levensbelang.
Het lichaam wordt opgebouwd uit wat we eten en drinken. Waar we trek in hebben wordt bepaald door wat het lichaam nodig heeft, (als het in balans is) én door onze smaak. Vaak vergeten we het belang van de kwaliteit van het voedsel en raken we ‘verslaafd’ aan wat ‘lekker’ smaakt. De voedingsindustrie weet dat en gebruikt krachtige smaakstoffen die ons verlangen naar meer, versterken. Voedingsmiddelen hebben daarom sterke smaken met veel kruiden of suiker, meer dan wat in natuurlijke voeding voorkomt. Zo verzwakt onze smaak zin en worden de signalen van het lichaam wat aangeeft wat het nodig heeft overstemd. Onze smaak verandert en we raken ‘verslaafd’. Deze kunstmatig gemaakte voedingsproducten( koekjes, snoep, chips, kant en klare maaltijden) bevatten vaak veel vet en veel suiker en andere kunstmatige smaakstoffen. Veel van deze producten hebben verslavende en vervelende bijwerkingen. Eén van de gevolgen van teveel gebruik van suiker en vet, is diabetes of suikerziekte.

Diabetes is de meest voorkomende en snelst groeiende ernstige ziekte in de westerse wereld. In Nederland komen er 70.000 diabetes patiënten per jaar bij!!!
Gevolgen van deze ziekte zijn, dichtslibbende aderen, waardoor oa vingers en tenen en uiteindelijk zelfs benen afsterven, blindheid, hart- en herseninfarcten, impotentie, ontstekingen, vergrootte kans op Alzheimer en nog veel meer.
Denkt U dat u zich niet over uw bloedsuiker ongerust hoeft te maken zolang u geen diabetes hebt??? Dan heb ik hier een bericht om u wakker te schudden. Diabetes ontstaat niet van de ene op de andere dag. Het ontstaat door een langdurige overbelasting van de alvleesklier. Deze zorgt voor de aanmaak van insuline wat nodig is om suikers(koolhydraten= suiker, granen, fruit)om te zetten in stoffen die opgenomen kunnen worden in de cellen…….
Teveel koolhydraten(wit meel) en suiker zorgt voor een snelle overbelasting van de alvleesklier. Een extra boosdoener is fructose(fruitsuiker in een bijzonder hooggeconcentreerde vorm), dat wordt in steeds meer producten gebruikt vooral omdat dat goedkoop is en gunstig voor de verkoop van de producten. Normaal gesproken als je genoeg hebt gegeten, geeft je maag een signaal aan je hersenen dat het lichaam genoeg heeft. Fructose zorgt ervoor dat dit signaal niet doorgegeven wordt, waardoor je trek blijft houden en blijft eten.

Nieuw onderzoek brengt naar voren dat hoge bloedsuikerspiegel niveaus uw levensduur kunnen verkorten, zelfs als u geen diabetes hebt en dat teveel suiker toch(men( =suiker industrie/medici) heeft altijd gedacht/ gezegd van niet) een rol te speelt in het ontstaan van Suikerziekte. Onderzoekers ontdekten dat een stijging van 1% van bloedsuikerspiegel( de gemiddelde, gemeten over een periode van 3 maanden) de kans om aan een ziekte te overlijden in de daarop volgende 4 jaar met 16% toenam!!! Dat zet je te denken!!! ( even om het in perspectief te plaatsen. De gemiddelde bloedsuikerwaarde van een gezond persoon ligt tussen de 70-110mg/dl. Een glas sinasappels sap geeft een verhoging van ongeveer(verschilt per persoon) van 5 mg/dl. Dat is dus tussen de 7 en 4,5 %. Zo weinig is er nodig. Dat betekent dat meer suiker eten, of een minder functioneren van de alvleesklier, direct een effect heeft op de bloedsuikerspiegel en daarmee op je gezondheid.

Dat je door het eten van veel suiker dik kunt worden, is geen nieuws. Minder bekend is dat fructose - meer dan elke andere zoetstof - aanzet tot de opslag van vet, voornamelijk buikvet. Maar er is meer aan de hand. De gemiddelde Nederlander eet dagelijks 100 gram suiker. Wie regelmatig meer dan 50 gram suiker eet (de "verborgen" suikers meegeteld) en dus minstens 25 gram fructose binnenkrijgt, loopt volgens onderzoeken een aanzienlijke kans op insulineresistentie. Daarbij reageren de lichaamscellen niet goed meer op insuline. Insulineresistentie kan leiden tot diabetes. (Bron: MedNet, 12-11/15:09)

Wat kun je doen??? Wat moet je doen?
1. Besluit beter voor je zelf te gaan zorgen en minder suiker te gaan eten.

2.Kijk op het etiket!

Suiker zit echt in bijna alle producten die we in de supermarkt kopen, van koekjes en snoep tot sauzen, soepen, yoghurt, muesli en andere ontbijtproducten tot kant en klare maaltijden. Het is lastig om niet teveel suiker binnen te krijgen als je gewoon boodschappen doet bij de supermarkt.
De overbelasting van de alvleesklier is iets wat al van kinds af aan begint! Niet alleen de alvleesklier maar het hele spijsverteringssysteem raakt uitbalans. Dit kan leiden tot veel uiteenlopende symptomen. Een paar duidelijke symptomen zijn, hypoglycemi, candida( overtollige schimmelgroei in de darmen met als gevolg een verzwakking van het immuunsysteem, ziekte van Crohn), zorgen maken( ja gek genoeg, weinig mensen weten dat een uitbalans zijn van het spijsverteringssysteem leidt tot meer piekeren en je zorgen maken).

3. Verminder het eten van gewone suiker en fructose. Meer verse groentes en fruit eten en meer bewegen.
Ten overvloede zij nog gezegd dat fructose in een appel, banaan of druif natuurlijk helemaal niet slecht is, integendeel. Daar is de suiker een onderdeel van een natuurlijk complex aan stoffen en in heel kleine hoeveelheden. In onze gefabriceerde producten zit de fructose in een hoeveelheid en concentratie en als enkelvoudige stof, zoals het in de natuur nooit voorkomt. Dus eet lekker fruit als je trek hebt in iets zoets. En …een beetje suiker af en toe is natuurlijk ook niet slecht, het gaat over de overvloed die we binnen krijgen omdat het in bijna alles verwerkt zit.( ik wil je zeker geen anti-suiker-complex bezorgen want de zorgen daarover doen je weer naar zoete dingen grijpen!! Fructose in voeding is een ‘bom’, het zorgt voor heel snel aankomen, vervetting van de aderen en overbelasting van de lever.

4.Herstel van de schade
Daarnaast kunnen we de schade aan deze organen weer herstellen door ze extra voeding te geven die helpt ze te vernieuwen en regenereren. Het lichaam is natuurlijk één geheel en waar één onderdeel uit het geheel verzwakt is, belast het hele systeem. De keten is zo sterk als de zwakste schakel. Stap één is het hele systeem te voeden en terug in balans te brengen. Natuurlijk kun je drastisch je levensstijl omgooien en alleen maar gezond gaan eten en leven. Maar …..de kans op mislukking is daar niet uitgesloten het is een nogal drastische stap als je dat niet gewend bent.

Een veel betere en effectiever manier is gebruik te maken van Sunrider producten. Het grote voordeel is dat je lichaam in balans komt, het omgooien van je levensstijl gaat daarna vrijwel vanzelf. Je lichaam vertelt je dan weer wat wel en niet goed voor je is. Sunriderproducten zijn gebaseerd op door de eeuwen heen opgebouwde kennis over voeding en balans van alle organen en functies van het lichaam. Door deze producten te gebruiken, worden alle organen gevoed met precies de voeding die ze nodig hebben waardoor het lichaam in balans komt en kan vernieuwen. De hier onder genoemde basisproducten bevatten(bij elkaar) bijna 100 verschillende kruiden, iets waar je met gewone voeding nooit aan zou komen. De balans van het lichaam heeft ook tot effect dat je als vanzelf stap voor stap steeds meer voorkeur krijgt voor voeding die gezond en goed voor je is en de dingen die niet goed zijn loslaat.

De basisproducten zijn:
Calli voor een verbeterde afvoer van afvalstoffen,
Nuplus voor versterking van de belangrijkste organen( waaronder de alvleesklier) en een stabiele bloedsuikerspiegel
Quinary, een kruidencombinatie die de 5 belangrijkste orgaansystemen voeden, zoals:
Spijsvertering, circulatie, hormoon, immuun en ademhalingssysteem.
Deze combinaties helpen met het regenereren van het gehele lichaam en geven het gevoel van een jong en vitaal lichaam. Daarnaast is er een natuurlijke zoetstof Stevia wat de alvleesklier voedt en helpt de bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Ik mag de naam het product waarin dit zit hier niet noemen( reden: Europa mag als gevolg van de suikerlobby stevia niet als zoetmiddel verkopen ( ja zo zit onze wereld in elkaar, gezondheid wordt vaak opgeofferd aan commercieel gewin), wil je weten welk product dit is? Ik kan je dit via email toesturen, mijn email is nick@life.nl

Verder zijn er producten die specifiek de alvleesklier voeden:
Assimilaid een kruidencombinatie die zorgt voor opbouw en regeneratie van het spijsverteringssysteem
Vitataste voedt en verbetert de alvleesklier, zorgt voor minder trek in zoet en brengt de ‘trek’ direct in evenwicht in de zin dat je vanzelf de gezonde dingen kiest om te eten.
Er zijn heerlijke snacks: zoals Vitalite sunbars, met veel vezels en fruit. Het geeft je een heerlijk voldaan gevoel. Je hebt hierdoor minder trek in tussendoortjes en je darmen gaan veel beter functioneren.
Wil je het proberen? Het is het beste wat je voor je gezondheid kunt doen, tesamen met aanpassen van je levensstijl natuurlijk. Het hoeft je weinig extra’s te kosten en zal je heel veel opleveren.
De producten zijn heel voordelig. Je krijgt méér dan waar voor je geld Profiteer van de door de eeuwen heen verzamelde kennis op grond waarvan de producten worden samen gesteld met behulp van de meest moderne technieken. Wil je weten waarom sunrider zo bijzonder is? Eet het en je weet het! Je voelt het effect
Meer uitleg kunt u tijdens een presentatie krijgen waarbij u gelijk de producten kunt ervaren!
U proeft direct het verschil met elk ander product!
Stuur een mail met je naam, adres en telno en ik stuur je de wonderbaarlijke vitataste kruiden die je van je gewoontes afhelpen en de voorkeur van je lichaam direct in balans brengen.

dinsdag 20 januari 2009

Afweer versterken en afslanken

Vezels voor een beter immuunsysteem en natuurlijk gewichtsverlies

Vezels zijn een essentieel onderdeel van de voeding die we elke dag nodig hebbenIk heb al vaker geschreven over vezels. De goede effecten van vezels zijn er velen. Vezels zorgen voor een verlaagde bloedsuikerspiegel, zorgen voor een verminderde eetlust en ook zorgen ze natuurlijk voor een verbeterde darm werking.

Er zijn vezels die niet water oplosbaar zijn, een vol gevoel geven en de darmen stimuleren om hun peristaltieke bewegingen te maken. De andere, zijn water oplosbare vezels, deze verworden met vocht tot een soort van slijmachtige substantie, die er in de darmen voor zorgt dat alles wat er in de darmen is vochtig blijft en één massa wordt die makkelijk door de darm heen glijdt.
Uit recent onderzoek blijkt dat het risico op baarmoeder kanker 20 percent verlaagd wordt wanneer vrouwen 5 g vezels eten op elke 1000 cal die ze eten. Er zijn vele manier om vezels binnenkrijgen, zoals in volkorenbrood, fruit en groente of met muesli of met volkoren rijst.

Een heel simpele manier om vezels binnen te krijgen is door elke dag een sunvitalite reep eten bij de thee of koffie. Een andere mogelijkheid is om elke dag fibertone nemen bij de maaltijd. Het eten van vezels zorgt ervoor dat voedsel beter verteerd en dat ons immuunsysteem versterkt wordt omdat de vezels in de darmen voedingsstoffen levert voor het immuunsysteem.

Een ander Sunrider product waar vezels in voorkomen is Vitashake. Dit product bevat vezels die zoet smaken maar juist goed en voedend zijn voor de darmflora en deze versterken.
Dus als je elke dag vitashake neemt, een sunvitalite reep eet( bevat een brede combinatie van water oplosbare en niet water oplosbare vezels) en dan misschien ook nog wat Fibertone( combinatie van vezels in capsule vorm) bij de maaltijd dan weet je zeker dat je voldoende vezels binnen krijgt.
stuur een mail en ik stuur je vitashake om uit te proberen
Wil je meer informatie mail dan naar vitalerleven@gmail.com