woensdag 7 mei 2008

deel 4, Levende voeding geeft je leven, dood voedsel kost je je leven.

Levende voeding geeft je leven, dood voedsel kost je je leven.

Hoe gaat het met het bijhouden van wat je eet en drinkt? Wat zijn je belangrijkste bevindingen tot nu toe? Mail ze me naar vitalerleven@gmail.com

We hebben gezien dat het lichaam optimaal kan gaan functioneren wanneer elk onderdeel van het lichaam exact die bouwsstoffen krijgt die het nodig heeft.
Nu zijn we geneigd de denken dat alles goed is als we geen problemen hebben. Maar dat is absoluut niet zo. Zoals je gemerkt hebt met het bijhouden van wat je eet en drinkt, dat sommig voedsel je moe maakt en ander je energie geeft. Wanneer je jarenlang voedsel eet wat een aanslag doet op het energieniveau dan leidt dat op den duur tot problemen.
Er is een groot verschil tussen voeding en medicijnen. Medicijnen nemen een functie van het lichaam over, voeding ondersteund de normale functie van het lichaam of orgaan. Medicijnen zijn daarom alleen geschikt voor een kortdurende noodsituatie, voeding is voor de lange termijn. Wat we nodig hebben is voeding die voorkomt dat we ziek worden of die het lichaam de mogelijkheid geeft zijn problemen zelf op te lossen. Het is ook door/ in het lichaam ontstaan, dus kan het lichaam het in veel gevallen ook oplossen.
Deze voeding bestaat!
Er zijn kruidencombinaties, samengesteld aan de hand van eeuwenoude Chinese kennis over het lichaam werkt. Het zijn combinaties die het lichaam voeden, reinigen en in balans brengen. We noemen dat VRE, voeden, reinigen en in evenwicht brengen. In het Engels NBC, nourish, balance and cleanse.

De basis van deze producten is de filosofie van regeneratie, dit betekent: dat het lichaam evenwicht creëert en zelf optimaal de mogelijkheid opkomende problemen te corrigeren. wanneer het optimaal gevoed wordt.
Deze voeding bestaat uit heel voedsel. Goed, ‘levend’ voedsel, dat betekent met alle vitaminen en enzymen er nog in, niet veranderd of vernietigd door het verwerken door de mens.
De filosofie achter deze is het streven naar een hogere graad van gezondheid en welzijn. We zijn er niet op uit om ziektes te helen of om een mecanicien te zijn voor het lichaam.
Wanneer mensen een gezondheidsprobleem hebben, moet ze naar een doctor gaan. Het probleem daarbij is dat doktoren vooral weten hoe je problemen moeten oplossen en veel weten van medicijnen niet veel weten van voeding.
Wanneer je tegen een arts het woord kruiden noemt, dan zal hij sceptisch worden en zeggen dat je voorzichtig moet zijn omdat hij geleerd heeft dat er veel kruiden zijn die vaak gebruikt worden als medicijn. Dat is niet waar we het over hebben. Elke stuk groente en fruit heeft een bepaald effect in het lichaam. Broccoli helpt bijvoorbeeld het immuunsysteem op te bouwen. Zo kun je door hier voldoende en elke dag van te eten er voor zorgen dat het lichaam optimaal blijft.
Alle medicijnen, ook medicinale kruiden hebben bijwerkingen. Denk aan een laxeermiddel wat een functie van de darm overneemt en waar de darm minder gaat functioneren wanneer je het lang blijft gebruiken. Geef je de darm de juiste voeding dan wordt daarmee zijn natuurlijke functie ondersteund.

Er zijn 3 categorieën van kruiden:
1 Giftige en verslavende kruiden. Deze zal je niet vinden in Sunrider.’
2.Medicinale kruiden. 80% van alle medicijnen die voor geschreven worden, zijn afgeleid van of worden gemaakt van planten. Sunrider gebruikt deze kruiden niet als zodanig. Veel andere kruidenverwerkende bedrijven doen dit wel.
3.Voedingskruiden of planten. Dat is de categorie waar we het over hebben: combinaties van deze voedende kruidencombinaties aan de hand van eeuwoude Chinese inzichten en ervaringen.Het zijn speciaal geconcentreerde formules die het lichaam naar een hogere graad van welzijn brengen.Het niet gaat om ziektes maar om welzijn en vitaliteit.
Er zijn zoveel mensen met zoveel verschillende ziektes, waar we 20 of 30 jaar geleden nooit van gehoord hadden, zou dat wat te maken hebben met onze voeding? Of misschien met de chemicaliën die in het voedsel verborgen zitten.
Onze omgeving is vervuild met zoveel chemische stoffen. Veel van deze chemicaliën krijgen we binnen via voedsel, lucht en water. Ze ondermijnen ons immuunsysteem, tenzij we weten wat er tegen kunnen doen.
Dat isde tijd waarin men op zoek gaat naar oplossingen en dan blijkt dat mensen al veel eerder in de geschiedenis zich hiermee beziggehouden hebben. Kruidencombinaties hebben veel mensen het leven gered en van nog meer mensen heeft het zeker de lengte en kwaliteit van hun leven verbeterd.

Alle ziekten hebben vier oorzaken:
Ondervoeding, of een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen
De opstapeling van afvalproducten in het lichaam
Zwakke plekken die we meekrijgen bij onze geboorte.
Een verzuring die optreedt omdat we jaren achtereen zuur vormend voedsel eten( vlees, granen, zuivel, alcohol. Koffie) waardoor het klimaat in het lichaam verzuurt en veel ziektes ,meer kans krijgen en het immuunsysteem ondermijnt wordt.]
Wat heb je tot nu toe geleerd met het bijhouden van je
De volgende mail gaat verder met de stappen die je zelf kunt nemen en producten die je dit proces kunnen versnellen en je op de weg naar een supergezond leven zetten.

Geen opmerkingen: