vrijdag 9 mei 2008

Deel 7, Het aller krachtigste voedsel voor lichaam en geest.

Ik heb je laten zien dat je de gezondheid en vitaliteit van het lichaam kunt sturen, door je levenswijze en vooral door je voeding.
Dat geldt niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je psychische balans, ook deze kun je met voeding beïnvloeden.
Als je teveel drinkt, dan ben je niet helder meer,maar alles wat je in je mond stopt beïnvloed je lichamelijke en psychische gesteldheid.

Voeding beïnvloedt lichaam én geest.

Ik heb je in andere mails en artikelen laten zien dat je de gezondheid en vitaliteit van het lichaam kunt sturen, door levenswijze en vooral door je voeding.
Weet je dat dat niet alleen voor je lichamelijke gezondheid geldt, maar ook voor je psychische balans? Ook die kun je met voeding beïnvloeden.
Zoals we allemaal weten, zeggen 'ik heb wat op mijn lever', of 'ik spuug gal', wat aangeeft dat lever en gal verbonden zijn met irritatie of agressie. Zo weten we ook dat als we verliefd zijn, je niet veel zin in eten hebt om dat je 'vol' zit met onverteerd gevoel. Zolang dat gevoel niet verteerd is, kan er geen eten bij.
Daarmee hangt samen dat wanneer we aan het piekeren zijn dat mede komt omdat ons spijsverterings-systeem niet in evenwicht is. Neem je dan 'assimilaid' ( een sunrider kruidencombinatie die het spijsverteringssysteem voedt) dan merk je dat het piekeren minder wordt en je daarna beter slaapt.
Zo zijn er tal van voorbeelden waarbij het verband tussen wederzijdse beïnvloeding van lichaam en geest duidelijk wordt.
Om gekeerd is het natuurlijk nog duidelijker dat de geest ook het lichaam beïnvloed. Zo ondermijnt stress direct het immuunsysteem, en wel zo direct dat cellen van het immuunsysteem afgebroken worden onder invloed van stress. Met als gevolg meer ziektes, of ontstekingen door een verminderde werking van het immuunsysteem.
Zo is ook uit onderzoek gebleken dat stress een risicofactor voor bepaalde hartaandoeningen is. Plotseling optredende belangrijke stress kan een hartinfarct veroorzaken bij iemand die reeds een vernauwing van de kransslagaders heeft
Tegelijkertijd is nog niet duidelijk dat stress een rol speelt ( maar nog niet duidelijk precies hoe) in het ontstaan van ziekelijke veranderingen in de kransslagaders die de grondslag vormen voor angina pectoris (beklemming of pijn op de borst) en tevens aan het samenklonteren van de bloedlichaampjes (trombusvorming) en een infarct.
Zo zijn er ook uitgebreide onderzoeken gedaan in gevangenissen en scholen, waar men de gevangen of kinderen gezonde voeding gaf , geen of minder suiker en kleurstoffen en extra vitamines en agressie met 50 % afnam.
Over dit onderwerp valt natuurlijk nog veel meer te zeggen.
Maar het moge duidelijk maken hoeveel invloed je kunt hebben niet alleen fysieke gezondheid maar ook psychische gesteldheid.
Voeding, levensomstandigheden, psychische gesteldheid, relaties,het klimaat, het weer, alles heeft invloed op je gezondheid en gesteldheid. Je kunt natuurlijk niet alles beïnvloeden, daarom is het zaak bij de factoren die je wel kunt beïnvloeden dat ook zoveel mogelijk te doen in je eigen voordeel.

Zo is men over de hele wereld al eeuwen bezig te kijken hoe je zo optimaal mogelijk gezond kunt blijven. Er zijn er kruidencombinaties, gemaakt die elk onderdeel van het lichaam voeden precies dat geven wat het nodig heeft.
Zo wordt het lichaam in optimale conditie gebracht kan worden door alle onderdelen en elk proces van die voeding en bouwstoffen te voorzien die het nodig heeft. Wanneer voeding, opbouw, reiniging en balans( het op elkaar afstemmen van alle onderdelen van het lichaam) optimaal geregeld zijn, kan het lichaam regenereren of 'jonger' worden dan de chronologische leeftijd.
De kennis hier voor stamt uit China waar men 5000 jaar geleden op zoek gegaan is naar de kruiden al die verschillende onderdelen van het lichaam voeden. Zo heeft men in de loop van de tijd kruidencombinaties samengesteld die alle onderdelen van het lichaam voeden, reinigen en in balans brengen.
Wanneer je die elke dag eet, als onderdeel van je gewone voeding, dan groeit je lijf naar optimale conditie toe, Dat betekent niet dat je meteen topatleet zult zijn, je groeit naar de conditie die voor jou lijf mogelijk is. En je kunt met deze combinaties goed inspelen op verschillende situaties die zich voordoen in je leven of zwakke plekken van je systeem versterken met specifieke voeding voor die zwakke plek.
De kruiden zijn verwerkt in producten die je gewoon met je dagelijkse voeding kunt gebruiken of voor een deel in plaats daarvan. Eet je de de basis producten dan eet je zo'n 100 verschillende kruiden in één keer. Het moge duidelijk zijn dat dat in de gewone dagelijkse maaltijd niet te bereiken is.

Voorbeelden van voeding die effect heeft op je psychische gesteldheid zijn:
De Calli thee van Sunrider, zorgt niet alleen voor een betere afvoer van afvalstoffen maar ook voor een 'helder'hoofd. Dat heeft weer tot gevolg dat je je energieker voelt en je beter kunt concentreren.Probeer het maar, drink een pot Calli en ga wat doen waar je je hoofd bij nodig hebt en je zult het resultaat van zelf merken.
Assimilaid een kruidencombinatie die de spijsvertering versterkt, zorgt ook dat je minder gaat piekeren en dus rustiger in je hoofd wordt.
Ese is een kruidencombinatie die de hersenen voedt en daarmee zorgt dat je je beter kunt concentreren en meer tot rust komt.
Kaneel verwarmd je en geeft een goed gevoel van binnen, drink Calli kaneel, Fortune kaneel of eet Nuplus kaneel. Zo zijn er vele voorbeelden.

In de volgende mail, laat ik je zien en weten waar je deze bijzondere voeding kunt vinden en hoe deze je zelfs niets meer hoeft te kosten, dan wat je nu uitgeeft aan voeding die je niet de helft biedt van wat deze bijzondere combinaties voor je doen.
tot de volgende mail. Stuur me een mail en ik stuur je een zakje Nuplus om uit te proberen
commentaar: vitalerleven@gmail.com

Geen opmerkingen: