woensdag 7 mei 2008

deel 5, Ander drankje, veel meer weerstand en kracht.

Probeer eens voor jezelf te benoemen wat je tot nu toe duidelijk is geworden door de vorige mails. Wat is de belangrijkste realisatie?

Doel van de mails is je bewust te maken van wat voeding met je doet en hoe je door andere keuzes te maken in wat je eet en drinkt heel makkelijk zonder dat je allerlei bijzondere diëten moet volgen of ge- en verboden moet volgen, je gezondheid, je humeur en de duur van je leven kunt beïnvloeden.
Weet je wat je drinkt op een dag? Hoeveel koffie, water, melk, fruitsap, alcohol? Weet je wat die drankjes met je lichaam doen?
Een eenvoudige manier om een keuze vóór gezondheid te maken is om iets vaker te kiezen om thee te drinken. Thee versterkt het immuunsysteem en beschermt daarmee tegen infecties. De stof die hiervoor verantwoordelijk is heet L-theanine. Dit stofje stimuleert de T-cellen die onderdeel zijn van het immuunsysteem.
De T-cellen stimule­ren op hun beurt weer de productie van interferon, een natuurlijke afweer-stof. Amerikaanse onderzoekers lieten een groep mensen vier weken lang vijf kop­jes thee per dag drinken. Een tweede groep dronk koffie. Vervolgens werd van alle mensen het bloed blootgesteld aan bacteriën. Bij de theedrinkers werd vijf keer meer interferon aange­troffen dan bij de koffiedrinkers.
Volgens de onderzoekers biedt het drinken van vijf kopjes thee per dagbescherming tegen bacteriele, virale en schimmelinfecties.Het maakt niet uit of dat zwarte of groene thee is.
Zo zie je hoe makkelijk je je gezondheid een boost kan geven door een ander drankje te kiezen. Eer zijn zoveel verschillende soorten thee, dat je vast iets kunt vinden wat je smaakpapillen bevat.

Nog een andere 'tip',
Je hebt vast al meer overzicht over wat je eet in drinkt op een dag. Merk je ook de momenten dat je gaat eten terwijl je niet echt honger hebt? Je eet omdat je zelf onrustig voelt en je je beter wilt voelen, omdat je je alleen voelt, omdat je gespannen bent. Je hebt dan waarschijnlijk de neiging om chocolade of andere zoete dingen te gaan eten. ( de één heeft een zoete 'kies' de ander een hartige, die mensen kiezen voor chips en 'vette'snacks, zoals kaas en worst).
Dat zijn de dingen waar je dik van wordt. Dat zijn ook de momenten waar op het een groot verschil maakt als je een andere keuze zou maken. Kies dan bijvoorbeeld gezonde repen( sunvitalite repen) dat zijn repen die voor een groot deel uit vezels bestaan, waardoor ze je een vol gevoel geven maar heel goed zijn voor je immuunsysteem en je afweersysteem.
Kies voor noten ( liefs ongebrand en ongezouten) als je wat hartigs wilt. Ook die vullen redelijk snel, ze bevatten weliswaar vet, maar dat zijn veelal gezonde vetten( vooral als ze niet gebrand zijn).
Zo hoef je het jezelf niet super moeilijk te maken maar is de keuze voor waarmee je je ongemakkelijk voelen 'te lijf'gaat tenminste ook goed voor je.
Stuur me een mail me je naam en adres en ik stuur je een heel bijzondere thee die niet alleen heel lekker is maar ook je systeem helpt om zijn afvalstoffen veel effectiever kwijt te raken. Adres: vitalerleven@gmail.com

Geen opmerkingen: