maandag 5 mei 2008

deel 2, denk je dat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt?

Ben je geïnspireerd geraakt door de het rapport en de eerste deel van de e-cursus?
Zo niet, laat het me weten. Wat is je wens, wat zoek je?
Zoals ik je in het rapport heb laten zien krijgt ons lichaam krijgt niet alle voeding die het nodig heeft. Heel veel mensen zijn ondervoed omdat ze een gebrek hebben aan essentieële voedingsstoffen. Er is een enorme keuze aan voeding in de winkels en heel veel lekkers te koop maar voedt dat ons lijf nog wel?
In een recent artikel in de krant bevestigd de universiteit van Wageningen dat De kwaliteit van onze andijvie, bloemkool en wortelen holt achteruit. In de afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in de zogeheten vollegrondsgroente fors teruggelopen, soms met meer dan vijftig procent.
Dat komt voor een belangrijk deel door het injecteren van mest in al onze landbouwgrond. Dat gebeurt zo agressief dat er daardoor simpelweg te veel schadelijke stoffen in de bodem komen. Dat zeggen verschillende organisaties, waaronder de Stichting Milieubewuste Veehouderij, het adviesbureau Team Ecosys en Aquarius Alliance, een samenwerkingsverband van boeren en wetenschappers. Ook de landbouwuniversiteit van Wageningen is van mening dat deze praktijk de samenstelling van het bodemleven schaadt. Dus zelfs als je gezond eet en dagelijks verse groente en fruit eet, zelfs dan komt je lichaam te kort.
Je kunt je bedenken wat er gebeurt wanneer je alleen maar kant en klare dingen eet, waar werkelijk helemaal niets meer aan voedinswaarde( anders dan brandstof vetten, suikers en koolhuydraten ) in zit. We hebben wel de extra belasting van de stress in ons leven, vervuiling enz., maar tegelijk krijgt het lichaam niet wat het nodig heeft om gezond te blijven.
Hoe goed zorg jij voor je zelf? In welke van deze 4 categoriën hoor jij thuis?
1.Je zorgt slecht voor je zelf, dat betekent dat je vroeger of later bij de dokter op de stoep staat met een probleem.
In de categorie ‘voeding’ heb je slechte voeding….daardoor wordt je eerder oud en krijg je problemen= degeneratie. We weten allemaal wel wat dat is. Je ziet er ouder uit en voelt je ouder dan je bent.
2.Je zorgt goed voor je zelf, je kiest goede voeding en levenswijze, en je hebt voldoende lichaamsbeweging.
Je bent 40 en je ziet eruit en voelt je als 40
3. Je zorgt erg goed voor je zelf en kiest regeneratieve voeding, deze zorgt ervoor dat alle onderdelen van het lichaam die bouwstoffen krijgen die ze nodig hebben waardoor de nieuwe cellen die het lichaam voortdurend maakt ter vervanging van de oude, van een betere kwaliteit zijn dan die oude cellen, of te wel je wordt ‘jonger’.
Je bent 40 maar je voelt je en je ziet eruit als 30
Hoe je in de laatste categorie te recht komt ga ik je stap voor stap laten zien.
In de vorige mail heb ik je gevraagd bij te houden wat je eet en drinkt op een dag en hoe je daarbij voelt.
Wat is je duidelijk geworden?
Zijn de keuzes van je voeding goed voor je ? zou je dingen kunnen en willen veranderen?
Heb je vragen? Mail ze me! vitalerleven@gmail.com
Ga door met het opschrijven. Wat denk je dat je nodig hebt? Wat zou je willen bereiken in termen van gezondheid en welzijn?

Geen opmerkingen: